Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срещата на Денков с партиите от НС: Кой запази добрия тон и какво предстои? (ВИДЕО)

16 декември 2022, 13:04 часа • 4557 прочитания

Кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" проф. Николай Денков предложи на партиите техническа среща по политики, тъй като от формацитяа първо ще търсят съгласие по политиките, а след това хората, които да ги реализират. 

Това стана ясно от срещата на проф. Николай Денков с представителите на политическите партии в 48-ия парламент, на която се отзоваха всички без "Възраждане". 

ГЕРБ и ДПС обаче напуснаха срещата. 

Добрият тон запазиха БСП, "Демократична България" и "Български възход". 

Георги Свиленски от БСП благодари за поканата, като каза, че БСП подкрепя приоритетите като социалната политика, образование и правовата държава. Той отбеляза, че всъщност това са били приоритети на коалиционното правителство на "Петков", за които левицата е работила. ОЩЕ: Атанасова към Денков: Влизате в ролята на кукла на конци (ВИДЕО)

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов видя много ясна заявка за диалог. "Кандидатът за премиер носи в себе си послание за диалог и примирие. Г-н Денков моята адмирация към вашето търпение", каза Иванов. Какво се случи преди срещата четете тук.

От "Български възход" считат за важно, че разговорът е започнал. Според Стефан Янев, ако всички са сериозни и искрени, че е необходимо правителство на държавата, трябва да се направят тези усилия.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес