Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според проф. Константинов Радев и Плевнелиев могат още днес да обсъдят служебен кабинет

14 ноември 2016, 13:31 часа • 1388 прочитания

Избраният за президент Румен Радев и настоящият държавен глава Росен Плевнелиев биха могли да обсъдят служебен кабинет още на днешната си среща.

Това каза математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов. Според него служебното правителство може да бъде назначено от Плевнелиев, но да продължи работата си и след като ген. Радев встъпи в длъжност.

„На един кабинет му трябват две седмици, докато се запознае с работата. За какво да губим това време, като в момента то ни е притиснало. Нека да се направи един служебен кабинет, който да бъде оставен да работи и той да организира изборите. Ако искат да са бързи избори в края на март или април, като това ще бъде по-старата система, ако искат да е по мажоритарната система, която народа иска - нека да дадaт още два месеца за подготовка и тогава юни месец да се направят мажоритарни избори“, коментира изборния експерт, цитиран от "Фокус".

Проф. Михаил Константинов също застана зад тезата, че сформирането на ново правителство в рамките на този парламент вече е невъзможно.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес