Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Борисов в България има равен достъп до образование за всички

24 май 2019, 10:45 часа • 2932 прочитания

„Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

„Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания“, каза премиерът.

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

Бойко Борисов заяви още, че България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030.

На срещата беше обсъдено сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол.

Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея „Лувър“ в Париж през 2014 г

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес