Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Борисов уволнението на главния секретар на МВР е знак, че БСП иска да купи изборите. Костов обяви, че е научил от медиите

22 февруари 2017, 14:20 часа • 3102 прочитания

Смяната на главния секретар на МВР и областните управители говори, че БСП се готви да купи изборите. Това заяви на кръглата маса „Конкурентоспособно и пазарноориентирано земеделие“ в Сливен лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Според него учудващ е фактът, че тези смени се правят в градове, където ГЕРБ няма най – добри резултати, като Перник, Видин, Враца и Монтана.

„Не знам как уж изборите бяха най-честните, най- прозрачните, а сега по политически причини освобождават главния секретар на МВР. Още повече това не се говореше досега, но явно, че ще се направят интервенции и БСП се готви да купи избори”, коментира Борисов.

Той подчерта, че в тази предизборна кампания се използват всички средства, включително и говорене на неистини, като това, че са ЕК е спряла земеделските програми. „Всъщност се оказа, че тази програма е изтекла и усвояването на фондовете по нея е 96-97%. Това и клиширана манипулативна атака“, заяви още лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

Бойко Борисов коментира и публикацията в профила на президента Радев, чe „България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти“. „Те имаха съвет в Брюксел, където генерал Радев присъства, имаха среща на министрите на отбраната, където можеха да сменят това решение“, коментира Бойко Борисов и припомни, че по време на неговия мандат българската авиация е била възродена, а техниката – обновена и ремонтирана.

Борисов бе категоричен, че ако ГЕРБ дойдат на власт, той ще стои докрай против флотилия в Черно море. Той заяви, че уважава президента си и няма да води дискусии с него чрез медии или социални мрежи, особено когато това касае сигурността на страната.

От своя страна непосредствено след като бе разпространена новината за уволнението на Георги Костов, той коментира, че е научил това от медиите. Според него мотивите за уволнението му са странни. „Аз не съм орган по назначаване и уволняване в МВР. С промените в закона за МВР от 2015 г. Министърът прави това“, оправда Костов инфорамцията, че е уволнявал неправомерно областни директори.

„Твърдението, че съм оказвал натиск на хората да напускат, подлежи на проверка“, допълни Костов, цитиран от „24 часа“.

След като бъде прието решението на правителството, уволнението трябва да стане факт с указ на президента Радев.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес