Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Софиянски: Виновните ще разследват приватизацията

15 ноември 2017, 08:30 часа • 4668 прочитания

"България след 1990 г. преживя два фалита, някой да ги ревизира? Първият, по времето на Луканов, когато спряхме на плащаме външния дълг. Вторият беше по времето на Жан Виденов и когато държавата през БНБ фалира 8 банки. Защото тогава всички бяха БСП, и Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, когато фалираха държавата. Какви милиарди ти може да вземеш при едно изключително ниско доверие? Комунистите са си комунисти. Затова бяха виновни всички, тези, които днес ще ни разследват." Това каза бившият служебен премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски.

"Защо възникна този проблем с приватизацията - защото БСП и ГЕРБ се сбиха за корупцията. В следващия момент, след този спор, изведнъж и едните, и другите се сетиха, че последните 12 години са били само те и тогава като видяха, че борейки се срещу корупцията, се борят срещу собствената си корупция решиха да пренесат периода по-назад", смята Софиянски.

"Кой ни управлява през последните години? От 1 януари 2007 – Станишев, Борисов и Орешарски, който е производен на Станишев", припомни той.

Според Софияски, по темата "приватизация" остават два въпроса:

"Първият е за давността – ако беше искрена тази борба, какво пречеше да започне от 2009-2010 година? Тогава нямаше да има нужда да се говори за давност, нямаше да е отминала. Борисов и Филчев бяха изключително близки приятели, дори аз си изпатих от това нещо", каза още Софиянски в интервю за bTV.

"Вторият въпрос е, като ще правиш ревизия, почнал ли си от тези, на които не е изтекла давността? Не си почнал от тези, на които не е свършила давността, а се заемаш с другите. И чуваме спора на Борисов и БСП, че трябва да се ревизира. Какво, обаче, никой не споменава какво не се ревизира", добави Софиянски.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес