Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социолог: ГЕРБ подкопава изборния процес

12 юли 2019, 21:30 часа • 5045 прочитания

ГЕРБ поема линията на подкопаване доверието в изборния процес. Това каза пред "Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. Той обясни, че предходните избори за членове на Европейски парламент са били шампионски по отношение на контролирания вот и се е стигнало до ситуация, при която някои социологически изследвания отразяват по-точно настроенията в обществото, отколкото изборния резултат.

“Купуването на гласове, което не е ново явление, новото е, че беше направено по един съвършено пезпардонен начин на последните избори. И вероятни притеснени от факта, не вярвам ръководството на ГЕРБ да няма представа какво точно става в страната, независимо каква публичност придават. Вероятно опасения, че ГЕРБ е велик и способен да печели по честен начин от тук нататък избори. Да се пипат изборни правила броени месеци преди избори е диващина от гледна точка на изборния процес“, добави експертът.

Кънчо Стойчев каза още, че няма основания да се пипат изборните правила, особено броени месеци преди местния вот. Социологът добави, че машинното гласуване е въведено със закон, а лошата му работа се дължи на администрацията на управляващите.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес