Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Панов каза, че не се е срещал с Борисов по време на номинирането му за шеф на ВКС

25 февруари 2016, 11:35 часа • 2178 прочитания

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отрече да е имал каквито и да е срещи с премиера Бойко Борисов от момента, в който беше номиниран за поста, до избора си.

Повод за коментара на Панов беше изказване на ръководителя на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, която посъветва журналистите да попитат Панов, защо е стоял пред кабинета на министър-председателя.

Арнаудова коментира Лозан Панов в поредица от интервюта, които даде след премиерската среща с българи в Лондон. Точните ѝ думи тогава бяха, че Панов висял в кабинета на Борисов, а сега разследвал кой му е изпратил SMS-а по време на заседанието във Висшия съдебен съвет (ВСС), на което се разглеждаше скандала "Яневагейт".

Днес Панов обясни, че се е срещал с Бойко Борисов, докато е бил кмет, срещал се е с него и сега по въпроси, свързани със съдебната реформа, но не и в периода от номинирането му до избора му за председател на ВКС, предаде БНР.

Панов подчерта, че не знае дали някои от хората, които са го номинирали, е търсил премиера, за да получи одобрението му за тази кандидатура и отказа да предположи защо Борисов се държи като човек, който е обиден от поведението на Лозан Панов, сякаш преди го е подкрепял.

За поредния скандал в съдебната система, отворен от разкритията на следователя Бойко Атанасов, че в прокуратурата има т.нар. шпицкоманда, която работи приоритетно по делата срещу политици и бизнесмени, днес Лозан Панов се обяви и за задълбочена проверка.

Според него независимо от това, че предишните проверки, които прави тук Етичната комисия на ВСС, завършиха безславно, този път ще се направи такава задълбочена проверка и тя няма да бъде смачкана по модела на скандала "Яневагейт".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес