Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Служебният министър на икономиката и индустрията: Царят е гол

19 август 2022, 08:34 часа • 4872 прочитания

В Министерство на икономиката и индустрията някои трябва да каже „Царят е гол“. Калоян Методиев (началник на кабинета на бившия вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова), беше министър на икономиката. Това мнение изрази служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред bTV. 

"Аз не възстановявам, а укрепвам предприятията. Хора, които са послушковци на министъра и правят, каквото им се казва, на мен не ми трябват", отбеляза Стоянов.

Той обясни, че всички промени, които се вършат в ДКК, ВМЗ-Сопот и НИТИ-Казанлък  са въз основата на закона, правилата и на база на експертността на хората и техните морални качества. Стоянов смята, че умишлено се води ВМЗ-Сопот към фалит, като задължително ще се направи одит на производственото оръжейно предприятие.

„Спрели са във ВМЗ-Сопот да купуват материалите, което се дължи на лош мениджмънт. Възможностите са две: или умисъл, или некадърност, няма друга причина“, добави Никола Стоянов.

Той уточни, че има ръст на производството на оръжие, но той не от ВМЗ-Сопот.

За НИТИ-Казанлък, служебният икономически министър обясни, че въпросната фирма произвежда мини. Много е важно в държавните предприятия да има устойчивост и не всеки министър да сменя ръководителите, когато дойде на власт, изтъкна Никола Стоянов.

Това, което служебният министър на икономиката и индустрията е заварил в администрацията и държавните предприятия е, че 80% от хората са сменени. Навсякъде оставям хора, които имат експертиза, увери още Никола Стоянов. 

Още: Министър Стоянов: ДКК и КЗП явно имат политически принципал, саботират всички процеси

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес