Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Случилото се вчера в парламента беше абсолютен театър

15 февруари 2014, 13:49 часа • 19808 прочитания

Случилото се вчера в парламента е абсолютен театър, заяви на среща със структурите на ГЕРБ в Ямбол лидерът на партията Бойко Борисов. 

„Прекрасно знаете, че ДПС агитират от 20 години на турски език. Въобще това не им е важно. Не става въпрос за английски, френски или немски език”, заяви той. 

Според него неслучайно председателят на парламента Михаил Миков е подкрепил предложението за агитация на майчин език, тъй като то е съвпаднало по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в Пловдивския съд. 

„Този депутат щял да се бори за национална свобода. То ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода искат повече? Те управляват всичко. Да ни сменят имената? – само това е останало да направят. Само това не са направили ДПС”, каза Борисов и допълни: „Това вчера беше много хитър сценарий”. 

Той се срещна с членове и симпатизанти на партията в Ямболска област. На срещата присъстваха и ямболските депутати от ГЕРБ Димитър Иванов и Иван Чолаков, кметът на Ямбол Георги Славов, депутатите от предходното народно събрание Светослав Тончев и Александър Стойков.

"Знам със сигурност, че ако ГЕРБ не е първа политическа сила, веднага ще има предсрочни избори". Това заяви по-късно на пресконференция в града лидерът на ГЕРБ.

„Виждате как се гърчат социолозите като обясняват как почти сме се изравнили, ама било статистическа грешка. Истината е, че ГЕРБ водят с 3-4 % и те прекрасно го знаят. 

ГЕРБ расте, докато БСП се разпада, и то е видно. Под натиска на ДПС, на АБВ и на тези крайно леви, защото те се опитват да се наричат десни, но те са крайно леви формации, които говорят за национализация. Подобни леви формации вземат всички от електората на БСП. За това считам, че целувката на „Орлов мост” между Местан и Станишев ще доведе до разпад в структурите на БСП. Аз си се грижа за моята партия, какво става в другите, не ме интересува”, посочи Борисов.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес