Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След убийството на Алексей Петров: Премиерът поиска смяна на главния секретар на МВР (ВИДЕО)

18 август 2023, 17:35 часа • 7276 прочитания

Премиерът Николай Денков обяви, че ще поиска отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Новината идва само няколко дни след убийството на бившата барета Алексей Петров в София. По-рано днес в се проведе среща на Съвета по сигурността към Министерски съвет заради знаковото убийство.

Денков обяви, че очаква решението да се гласува от Министерски съвет до следващата сряда, но за да влезе в сила, то трябва да бъде одобрено и от президента Румен Радев.

Проблем с организацията в МВР

"Има няколко групи факти, които показват, че има проблем с организацията в МВР и те са свързнаи с отговорността на главния серкетар. Министърът не работи с него, защото няма доверие и смята, че има проблеми по отношение на организацията. На срещи, които сме организирали, ако не присъства министърът, идва зам.-главният секретар. Казах на министъра на вътрешните работи да не търпи повече тази ситуация, да подготви доклад с искане за смяна на главния секретар", каза Денков. Още: Героите на прехода си отиват един по един по начина, по който са си постлали: Любомир Стефанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Той съобщи за няколко предложения за подобряване на вътрешната координация между МВР, службите и прокуратурата по разследване на престъпления - включително преглед на всички сигнали за евентуален "чадър" над криминални деяния.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес