Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След убийството на Алексей Петров: Атанасов видя атака срещу ПП-ДБ от "руска агентура"

17 август 2023, 17:08 часа • 10833 прочитания

Политическите лица у нас продължават да коментират убийството на бившата барета Алексей Петров. Коментар на събитието на седмицата даде и председателят на ДСБ и съпредседател на "Демократична Бълграия" Атанас Атанасов.

Припомняме, че Алексей Петров беше застрелян вчера в София. Пред медиите в близост до мястото на стрелбата главният секретар на МВР Петър Тодоров заяви, че Петров е бил с трима охранители, докато се разхождал пеша по обичаен маршрут с негова позната. В момента се прави оглед и се провеждат мероприятия по събиране на доказателства.

Коментарът на Атанасов

Той направи връзка между атаките срещу ПП и ДБ по повод атентата с "руската агентура", която е "получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната". 

"Основна задача на специалните служби и на целия сектор за сигурност е да поставят под засилен оперативен контрол криминалния контингент, свързан с руската организирана престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението. В тази връзка е наложително спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към МС, на което да се предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност", казва Атанас Атанасов във Facebook.

Позицията на "Продължаваме промяната"

По-рано днес  от "Продължаваме промяната" определиха като "спекулации" твърденията за връзки между Петров и съпредседателя на партията Кирил Петков.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес