Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След трусовете: ДСБ се събира на национално съвещание

27 януари 2023, 12:47 часа • 1807 прочитания

Партия "Демократи за силна България" ще проведе Национално съвещание на 28 януари, съощават от формацията. Гости на съвещанието ще бъдат Владислав Панев - съпредседател на "Зелено движение", Христо Иванов - председател на "Да, България" и Кирил Петков - съпредседател на "Продължаваме промяната".

Новината идва на фона на вътрешни противоречия между членове и ръководство на партията, стигна се и до обвинения и искания за оставка на председателят на ДСБ Атанас Атанасов. В края на миналата година се стигна и до масови чистки и напускане на някои от разпознаваемите лица.

Основният опонент за председателският пост в партията Цецка Бачкова също напусна ДСБ. В "Отговорите" тя обяви, че вече не може вече да стои с името си зад политиките на ДСБ (ВИДЕО)

Опозиционерите на Атанасов са категорични, че според устава на партията Атанасов е бил задължен да насрочи заседание на събранието в срок от 3 месеца след проведените на 2 октомври 2022 година, парламентарни избори.

ОЩЕ: Разпада ли се ДСБ? Разпознаваеми лица напускат партията заради Атанас Атанасов

"Така Национално събрание на ДСБ трябваше да бъде проведено не по-късно от 02.01.2023 г. Днес е 09.01.2023 г., а Национално събрание не е проведено", заявяват членовете на партията. Те смятат още, че за времето от над 5 години, откакто е председател на ДСБ, Атанас Атанасов е трябвало да проведе поне 4 Национални събрания. "От тези 4 задължителни събрания, Атанасов проведе само едно - това на 12.02.2022 г. Имаме всички основания да смятаме, че това събрание беше проведено не от уважение към Устава на партията, а за да бъде избегнато разпускане на партията от Софийски градски съд", пишат те.

Сега, няколко седмици по-късно, това събрание ще бъде факт.

ОЩЕ: Тъмносини бележки под линия

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес