Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След срещата с Васил Терзиев: БСП обяви как ще заработи градският парламент на София

18 ноември 2023, 13:26 часа • 10098 прочитания

„В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да подкрепят Борис Бонев за председател на съвета“. Това обяви пред журналисти Георги Свиленски от БСП след разговори с кмета на София Васил Терзиев.

Още: Васил Терзиев очаква политическите лидери да го уважават за среща

Решението как да заработи СОС

Свиленски припомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до председателите на политическите сили на представените в СОС партии и коалиции. Той предложил да бъде подкрепен техният кандидат за председател на градския парламент Диана Тонева.

Още: Нови избори, ако Столичният общински съвет остане без председател? Говори доц. Наталия Киселова (ВИДЕО)

„Корнелия Нинова днес е в Шумен на регионална среща с наши избрани кметове и общински съветници и поради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да участва заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице“, обясни Свиленски.

„Запознахме кмета на Столична община, неговият екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет съвместно взехме, а именно – първо да представим проблемите на столицата“, посочи Свиленски.

„За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума“, подчерта той.

„Дошли сме да поставим приоритетите на гражданите на София. За постове, за подкрепа и мнозинства не разговаряме. Борис Бонев няма да бъде подкрепен“, заяви Свиленски на влизане в общината.

По-късно се очакват срещи със „Синя София“ и „Възраждане“.

Още: Георги Георгиев: Терзиев да се беше обадил на Фандъкова и да пита как да се справи с протестите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес