Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След сблъсъци в кулоарите на парламента: Депутати искат повече камери

16 август 2024, 18:08 часа • 1796 прочитания

Народното събрание да постави камери за видеонаблюдение в асансьорите и вътрешните коридори на сградата си, за да гарантира сигурността на народните представители. Това предлагат депутати от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Величие". Те са внесли конкретен проект на решение.

Сред тях са и Манол Пейков и Явор Божанков от ПП-ДБ, които често са въвлечени в остри спорове с колегите си от "Възраждане", понякога прерастващи в сблъсъци. Наскоро Божанков пусна видео във Facebook, в което се показва сблъсък с националистическия депутат Коста Стоянов.

В мотивите те се аргументират с това, че настоящият парламент е станал свидетел на "редица груби инциденти", част от които са се случили извън пленарната зала, далеч от камерите. Става въпрос за груби обиди в асансьорите, а понякога и физически нападения на едни депутати от други. Още: "Мухльо и пиянде": Грозни обиди между депутатите в парламента (ВИДЕО)

"След посочените инциденти, ние не се чувстваме спокойни на работното си място, защото не знаем кога страстите отново ще ескалират в поредна проява на вербална или физическа агресия. Посоченото ни мотивира да предложим чрез поставянето на камери за видеонаблюдение да бъде направен опит за възпиране на подобни атаки", допълват вносителите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес