Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След протест: Законът за хора с увреждания спешно влезе в програмата на НС

11 януари 2023, 10:15 часа • 1859 прочитания

Народното събрание вкара в програмата си за тази седмица промените в Закона за хората с увреждания, касаещи ТЕЛК решенията.

Това стана след като вчера (10 януари) хора с увреждания излязоха на протест пред Министерския съвет. Те настояват в дневния ред на правителственото заседание тази седмица да бъде Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ). Целта е да се гарантират по-кратки срокове за издаване на решение на ТЕЛК, а придружаващите заболявания също да се вземат предвид към основното.

Впечатление днес в парламента направи, че заседанието започна с половин час закъснение. Причината за това са промени в проектопрограмата, обсъдени на председателски съвет, уточни председателят Вежди Рашидов.

23 точки включва седмичната програма на депутатите, сред които и допълнителното субсидиране на областните болници. Освен това Комисията по транспорт ще има извънредно заседание заради зачестилите случаи на запалени локомотиви. Председателят ѝ Георги Свиленски кани транспортния министър на изслушване по темата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес