Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави учреди "Няма такава държава" набързо и в пълна конспирация (СНИМКИ)

05 октомври 2019, 16:00 часа • 31967 прочитания

Набързо и в пълна конспирация, така бе учредена дългоочакваната партия на Слави Трифонов "Няма такава държава".

Самото ѝ създаване реално отне около 15-20 минути, въпреки че делегати от цялата страна се събираха от сутринта пред сградата, където се проведе събитието.

Неин председател е самият Слави Трифонов, а заместници са част от екипа му от сценаристи, предаде БГНЕС. По неофициална информация шоуменът има четирима заместници, трима от тях са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Танев и Ивайло Вълчев. Четвъртият засега е неизвестен.

Формацията бе създадена при строги мерки за сигурност и пълно медийно затъмнение – не бе допусната нито една медия, а охраната е пускала само делегатите.

Учредителите на партията са били задължени да оставят телефоните си в специално предназначени шкафчета. Около 20 желаещи да се включат в учредителното събрание, някои от тях пътували стотици километри, не са били допуснати да влязат, съобщава в. "24 часа".

Самият Слави Трифонов пристигнал малко преди 14:00 часа с черен джип и охранители и влязъл през задния вход, без да спре пред чакащите медии.

Делегатите изрично са били инструктирани да не коментират пред медиите подробности около учредителното събрание. Затова и почти никой не пожела да говори на излизане след края на заседанието.  

Само един делегат се осмели да каже, че събранието е закрито за журналисти заради така наречените "кафяви медии" и защото не знаят кой с каква цел е дошъл, предава БГНЕС.

Сред делегатите имаше и едно познато от медиите лице - Крум Савов. Един от учредителите разказа, че събранието е минало много стегнато.

"Слави каза, че не е доволен от това, че беше провален референдумът и ще се стремим към зададените точки в него. Скоро ще бъдат публикувани имената на общинските и областните координатори", каза той, предаде в. "24 часа".

През лятото Слави Трифонов обяви своите намерения да влезе в политиката със собствен проект. В продължение на почти 19 години той беше водещ на едноименното късно шоу по bTV.

През последните месеци Трифонов поиска смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120. Шоуменът обеща да се бори за изцяло мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство.

Той се обяви и за пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес