Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов: ИТН оттегля подкрепата си за мандата на ГЕРБ

22 май 2023, 00:10 часа • 10679 прочитания

Часове преди кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел да отиде при президента Румен Радев с папката с първия мандат изненадващо една от партиите, заявила подкрепа за първия мандатоносител, се оттегли.

С късно обръщение в последните минути на неделния ден лидерът на ИТН Слави Трифонов написа, че с партията му не бил проведен нито един разговор за състава на кабинета Габриел, макар през уикенда представители на партията на Борисов да твърдяха обратното.

ОЩЕ: Експерти на ДПС и ИТН влизат в състава на кабинета на ГЕРБ-СДС

"Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям - експертен кабинет, без партийни лидери. От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат", написа Трифонов.

По думите му той все още смята, че страната се нуждае от редовно правителство и то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа.

"Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България", пише още Слави Трифонов.

Припомняме, че в късните часове в неделя излезе изненадваща информация, че ГЕРБ-СДС и коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" са договорили управление с втория мандат, което е възможно да е повлияло решението на шоумена. 

Каква формула обмислят кандидатите за премиери Мария Габриел и акад. Николай Денков - четете за обрата тук: ГЕРБ и ПП-ДБ обсъждат общ кабинет с втория мандат и ротационен премиер.

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес