Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слабаков преференциално става евродепутат, ако ВМРО вземе втори мандат

27 май 2019, 19:30 часа • 7826 прочитания

Режисьорът Андрей Слабаков с преференция влиза като втори от ВМРО. Слабаков измества втория в листата - Юлиан Ангелов.

От ВМРО най-вероятно изпращат двама евродепутати, а водач на листата им беше Ангел Джамбазки.

"От 17 човека в нашата листа, седем бяха от ВМРО, а останалите - други хора, с които сме работили. Така стимулирахме хората да се съревновават, дадохме възможност на хората да избират.

Вторият мандат при нас ще бъде режисьорът Андрей Слабаков", обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви.

Според него голяма част от хората не са излезли да гласуват, защото кампанията започнала мръсно и компроматно, макар и да не е прецедент.

"Хората които гласуваха за нас, са хора които гласуват патриотично, това са хора които наблюдаваха работата ни в последните години", допълни Каракачанов.

Вчера Андрей Слабаков заяви, че неизбираеми места в листите няма - има преференциален вот. Той акцентира върху това, че евровотът е бил тест дали България иска промяна, или не.

"Бях изморен от тази кампания, защото една група партии излязоха и изговориха невиждани тъпотии", каза още режисьорът.

Каракачанов каза, че няма да прекрати участието на партията си в коалицията Обединени патриоти еднолично, като ще обсъди с Волен Сидеров и Валери Симеонов бъдещето на съдружието им.

Ангел Джамбазки, който е водач на листата на ВМРО, коментира, че ВОЛЯ, „Атака”, „Възраждане” и „Презареди България” през цялото време са водели кампания срещу тях:

„Тези хора не работеха за своя положителна кампания, те искаха да свалят нас, да нямаме ние представителство”, коментира той.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес