Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал в парламента: Депутати от БСП излъчват закритото заседание във Facebook (ВИДЕО)

09 декември 2022, 11:36 часа • 5525 прочитания

Грандиозен скандал се разразява в залата на Народното събрание. Депутатите от БСП излъчват в социалните мрежи на живо закритото заседание на Народното събрание, на което трябваше да се обсъди изпращането на военна помощ на Украйна. 

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите, че им наложи наказания, защото разгласяват класифицирана информация, но те отговаряха, че просто държат телефоните си в ръка. Желязков им напомни, че нямат право да имат технически устройства при закрито заседание.

Социалистите настояват за свикване на председателски съвет, на който двете точки за военната помощ да бъдат изтеглени. Още: Ще дадем на Украйна топ 3 на желаните от нея оръжия, обеща министър

"Не може да изхвърлите от зала цялата група на БСП. Ще получим подкрепа, както от колегите против предоставянето на военна помощ", заяви в пленарна зала зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин.

"Държането на телефона в ръката нарушение ли е, как ми налагате наказание", възпротиви се и Георги Гьоков.

Около трибуната се скупчиха и депутати на "Възраждане", като заради хаоса се стигна до 15-минутно прекъсване на заседанието. След това се взе решение то да бъде открито, но без да се съобщават данни с гриф секретно.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес