Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Синьо единство" няма да се споразумее с Реформаторския блок

19 декември 2013, 20:30 часа • 16943 прочитания

Мартин Димитров и Петър Славов са подали молби за напускане на “Синьо единство” и желанието им е удовлетворено молбите им са приети, каза днес председателят на партията Христо Панчугов, предаде БНТ.

От “Синьо единство” казват, че двамата нямат място при тях, след като вчера са подписали споразумение с ДСБ и то, без да са упълномощени да го правят. От “Синьо единство” обясниха защо не могат да се споразумеят с Реформаторския блок за коалиция.

Споразумението, което Реформаторският блок предлага, противоречи напълно на идеята, с която десните са се обединили, твърдят от “Синьо единство”. Категорично заявяват, че няма да  участват в пазарлъци и разпределянето на квоти. Смятат, че това, което се случва в дясното пространство, няма нищо общо с принципите на равнопоставеност и че дясното е единно. Трябвало да покажат, че се отказват от всички порочни практики  с цел да променят България.

От “Синьо единство” припомнят, че като напускали СДС, дали дума в коалиция на всяка цена да не участват. Смятат, че в Реформаторския блок сигурно са били изненадани от решението им да защитават принципите си вместо да  договорят едни места за едни хора.

В събота националното представителство на “Синьо единство” трябва да вземе решение дали да се присъедини към споразумението, което останалите пет партии в Реформаторския блок се очаква да подпишат утре. Категорични са обаче, че ще се явят на следващите избори със или без блока.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес