Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: Ще сезираме Европейската комисия за промените при горивата

12 юли 2018, 13:09 часа • 1339 прочитания

Ще сезираме ЕК за законопроекта за горивата. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов пред журналисти във връзка с приетите промени във въпросния законопроект. 

„За нас там има нарушения на директиви, на конкурентна среда, до известна степен дискриминация спрямо малките“, каза Симеонов, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали има конфликт между партиите в „Обединени патриоти“ заради закона, Симеонов отговори: „Не знам за какъв конфликт говорите. Вчера обясних, че ние сме три различни партии, всяка си има собствена позиция, изказва си я. Имаме обща програма, по която сме се споразумели да имаме единна позиция“.

Според него е нормално да имат различни позиции. На въпрос дали си е говорил с лидера на Атака Волен Сидеров, Симеонов каза: „Да, това си е наша работа“.

Лидерът на НФСБ коментира и появилата се информация, че четирима депутати от квотата на партията му са подписали законопроекта, който се превърна в спорен.

„Въпросът беше разяснен много подробно от моя уважаван колега Валентин Касабов. Когато в един законопроект има благородни цели и когато има редица текстове, приети от нас и полезни за България, един такъв законопроект се подкрепя. При условие обаче, че между първо и второ четене там ще има промени. Сега какво става? Промените между двете четения въобще не са в посока на опазването на дребния бизнес, дребните търговци и дистрибутори. Съвсем естествено цялата група на НФСБ гласува против“, аргументира се Симеонов.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес