Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: Няма основание за сезиране на Прокуратурата за блокадата на границата

31 март 2017, 16:10 часа • 1391 прочитания

Не виждам някакво основание за каквото и да било сезиране на Прокуратурата за блокадата на границата. Това коментира за лидерът на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов. „Да са живи и здрави. Всеки има право да сезира Прокуратурата и съответно трябва да се направи проверка. Това са едни обичайни процедури. Не виждам някакво основание за каквото и да било сезиране, но проверката ще покаже“, заяви Симеонов, предаде "Фокус".

Той не пожела да коментира срещата, която по-рано се проведе в централата на ПП ГЕРБ, тъй като е поел ангажимент да не разпространява информация.

Малко по-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също сезира Главния прокурор на България Сотир Цацаров, поради същата причина. Той напомня в сигнала, че никой няма право чрез насилие и заплаха или по друг незаконен начин да пречи на някого да осъществи избирателното си право, като нарушението на тази забрана е престъпление и трябва да се наказва с цялата тежест на закона.

Припомняме, че дни преди изборите националисти организираха протест срещу „изборния туризъм“ на граничните пунктове с Турция - „Капитан Андреево“, „Лесово“ и „Малко Търново“. Прокурор Румяна Арнаудова посочи, че до главния прокурор са подадени сигнали от граждани, че по време на блокадите на трите пункта с Турция, в резултат на действие на лица с имунитет и на други, са нарушени изборните права на гражданите. В следствие на това Прокуратурата започна разследване.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес