Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров смята, че нацисткият скандал е спретнат нарочно

21 май 2017, 10:00 часа • 6968 прочитания

Идеята е да се отклони вниманието от същината. Започнахме много успешно, нямаше пазарлъци при сформирането на управляващата коалиция – държим се по-точно и мъжки и това дразни. Така лидерът на „Атака” Волен Сидеров коментира нацисткия скандал, довел до освобождаването на зам.-регионалния министър Павел Тенев. Според него кампанията относно нацизма говори за организираност, за раздухване на скандал.

Такова поведение на опозицията не е конструктивно, смята Сидеров. Според него, "дори да си опозиция, трябва да нападаш по същество". Той добави, че БСП като опозиция некоректно напада Валери Симеонов в смисъл, че е с пронацистки виждания. И задочно попита лидера на БСП Корнелия Нинова кога точно "Обединени патриоти" са добри или лоши – когато тя казва, че само с тях може да сформира управляваща коалиция или когато се говори за нацизъм.

Сидеров подчерта изрично пред Нова телевизия, че нацистките поздрави не са редни, но Павел Тенев е подал оставка веднага. Грешката е грешка – политиката е жестоко занимание, там най-малката грешка се заплаща с години, каза лидерът на "Атака". И защити цветистия изказ на Валери Симеонов, защото бил човек на действието. Аз самият съм патил за непремерени думи, емоционални реакции, добави Сидеров.

Бях подведен за определени неща относно г-н Борисов, извиних се, коментира още Сидеров, според когото отношенията му с премиера са изяснени. Лидерът на "Атака" говори по темата предвид бурното минало между него и Бойко Борисов - включително със съдебни дела. Сидеров посочи, че вече имало натрупване на опит и сега „Атака” и ГЕРБ са се поучили – преди да направим жест на скъсване, ще си помислим десет пъти, каза той.

Относно Емил Караниколов (министър на икономиката) и Нено Димов (министър на околната среда) Сидеров призна, че не са партийно обвързани с „Обединени патриоти” и видя в назначенията им широкоскроен жест на далновидност. Той обясни, че познавал бащата на Караниколов т.е. и самият Караниколов не му бил непознат, преди кандидатурата му да бъде издигната.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес