Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров продължава да настоява, че имал кандидати за вътрешен министър и главен секретар на МВР

11 октомври 2018, 13:48 часа • 1709 прочитания

Имам кандидат и за главен секретар на МВР, и за министър, но за да се случи това, трябва да има съгласите на партия ГЕРБ, на коалиционните партньори. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти“ Волен Сидеров, предаде БГНЕС.

"Не знам да има някой щастлив и доволен от работата на МВР. Трябва много сериозни организационни промени да се направят. Кой и как да ги направи - "Атака" предлага своето съдействие в тази посока. Ако то бъде прието, ще бъде добре за страната и обществото. Ако не бъде прието, няма да е добре", подчерта Сидеров. Той за пореден път призова за реформи във вътрешното министерство и обеща да повдигне този въпрос на предстоящия коалиционен съвет в началото на следващата седмица.

Припомняме, че Сидеров нарочи новия вътрешен министър Младен Маринов, след като не получи специално отношение що се отнася до пътния инцидент, при който съпругата на националиста - Деница Гаджева, се спречка със судански гражданин, който се оказа статист от филмовата продукция "Непобедимите".

Сидеров потвърди информацията, че в сряда (10 октомври) депутати от "Атака" са били в Министерски съвет на среща с премиера Бойко Борисов и са обсъждали отношенията в управляващата коалиция и как тя работи. "Не е, за вас, новина, че се появяват проблеми. Те се решават чрез диалог, чрез разговор. В случая моите колеги са потърсили среща с Борисов за няколко въпроса, които са свързани и със законодателство, и със отношението на патриоти и ГЕРБ, както и с отношенията в патриотичната коалиция", обясни Сидеров пред журналисти в парламента.

Той коментира и случая с убитата журналистка Виктория Маринова в Русе, по който вече има задържан и предстои решението на германския съд за неговата екстрадиция. "По целия този случай в Русе имаме доста въпросителни към МВР. Как са действали? Как са оставили този човек да напусне страната, при положение, че е криминално проявен? Защо на тази алея, където е станало убийството няма патрулиращи полицаи? Защо е възможно такова нещо да се случи в един голям български град? Това са въпроси, на които МВР трябва тепърва да отговаря", смята лидерът на "Атака".

В парламента Волен Сидеров проведе и среща с началника на НСО генерал-майор Данчо Дяков, на която двамата са обсъждали случая с инцидента с Деница Гаджева - съпругата на Сидеров. "Той се интересуваше от това, какво се е случило и има ли нужда да осигурява охрана за мен и семейството ми. Обсъдихме цялостно случая. Аз казах, че за момента няма", обясни Сидеров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес