Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров не се спира, иска спиране на Закона за шума, дело на Симеонов

25 юли 2018, 13:35 часа • 1229 прочитания

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви, че е направил предложение да бъде оттеглен инициирания от коалиционния му партньор Валери Симеонов Законопроект за шума, който мина на първо четене в парламента. Това стана след днешното редовно заседание на правителството.

С искането си Сидеров продължи атаката си срещу Симеонов, като изтъкна, че с новия закон щели да се затварят заведения по морето и да се пречи на туристическия бизнес.

"Отправям много остри критики към работата на вицепремиера, защото смятам, че неговите действия вредят на държавния интерес", мотивира се Сидеров според bTV. "Аз го изпратих в изпълнителната власт, за да работи за стандарта, за пенсиите, това беше нашата основна тема, а не да се разхожда с шумомер в ръка", категоричен беше той, повтаряйки думите си от участието си сутрешния блок на Нова телевизия. И продължи в същия дух - Симеонов да му се извини, както и на депутата от "Атака" Николай Александров, заради позицията си за "поправката Домусчиев" в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол.

От НФСБ обявиха, че Сидеров не ръководел добре парламентарната група и не виждат основания Симеонов да бъде сменян като вицепремиер. "Ние си познаваме г-н Сидеров от години, това е човекът, който често бърка фантазията с реалността", заявиВалентин Касабов от НФСБ. А зам.-председател на Народното събрание и депутат от "Атака" Явор Нотев изрази интересно мнение относно евентуална оставка на Симеонов - въпросът не бил поставен ребром от Сидеров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес