Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шишков: Не съществува проблем със зимното поддържане на пътищата (ВИДЕО)

09 ноември 2022, 16:24 часа • 1521 прочитания

Не съществува проблем със зимното поддържане на републиканската мрежа. Това каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков пред журналисти в парламента. Той подчерта, че има сключени договори. "Общо взето този проблем не съществува", каза Шишков. 

ОЩЕ: За първи път АПИ отдели зимното поддържане

Той каза и кога се очаква да бъде пуснато движението по "Витиня". По думите му технологично не може да се пусне движението на големия тунел на "Витиня", заради недовършената реконструкция на моста. Той уточни, че уверенията са, тази реконструкция да завърши  към края на ноември - началото на декември. "В момента, в който бъде завършен този етап от реконструкцията на моста, ще бъде пуснато цялото движение", каза Шишков. 

Той коментира и ремонтите в София, за които се е срещнал с кмета на столицата Йорданка Фандъкова. "Програмата е до края на март 2023 г. Уточнихме, че срокът ще бъде удължен до септември 2023 г. по мотивирано искане на кмета на Столична община. Тя пое ангажимента, че ще предостави такова мотивирано искане. Ние сме поели ангажимента, че ще удължим срока", каза още министър Шишков. Той изрази надежда да имаме обновен център на София. 

Той поясни, че е имал притеснение специално за ремонтите на улиците "Граф Игнатиев" и "Солунска". "Столична община не си е поискала парите до този момент. Когато Столична община си поиска парите по ОП "Региони в растеж" трябва да направим проверка и тогава да дадем парите. Ако има проблем с ремонта и беше изминал гаранционният срок, проблемът щеше да остане в Столична община. Имам уверението от кмета, че ще поиска парите за извършените строителни дейности с цел да поискаме проверка, за да може, ако има нещо да се коригира, да стане преди изтичане на гаранцията", каза още Шишков. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес