Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шишков: Газовата връзка с Гърция може да е готова до 10-15 септември според строителя

02 септември 2022, 13:22 часа • 4191 прочитания

Има напредък в строителството на интерконектора Гърция– България. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков в началото на проверката на хода на строителните дейности на газоизмервателна станция Стара Загора. В инспекцията участват и началникът на ДНСК Деляна Панайотова, както и областните управители на Стара Загора, Хасково и Кърджали.

„Строителят коментира, че до 10-15 септември ще бъдат готови. Надявам се от това, което ще видя днес, да бъда спокоен, че ще се случи така“, каза регионалният министър.

Той съобщи, че всеки ден получава снимки и следи какви документи се дават поддържа и непрекъснат контакт със строителите, проектантите и наздора, за да може обектът да бъде завършен възможно най-бързо.

„Все още не са получени всички документи, които МРРБ е поискало, за да се спечели време за въвеждането на интерконектора в експлоатация“, съобщи Шишков. Той обърна внимание на факта, че разрешителното му за строеж е от 2017 г., но ускоряването на работата по него е в последния момент.

„Трябва да поддържаме темпото, което започнахме преди месец, за да може да осигурим газ навреме“, категоричен бе министърът.

Той очаква съдействие от областните управители да съберат положителни становища от всички кметове на общини, през които минава обектът. „Целта е, ако някъде би могло да възникне проблем, да бъде решаван предварително“, каза Шишков.

ОЩЕ: Шишков: До края на септември ще потече газ по интерконектора с Гърция

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес