Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на Комисията „Лукойл“ с призив към колегите си да се запознаят с доклад на ДАНС по темата

19 юли 2022, 13:36 часа • 2549 прочитания

„Настоятелно препоръчвам на всеки член на комисията да отиде в регистратурата на Народното събрание, да се запознае с доклад на ДАНС по темата „Лукойл Нефтохим“, цени, количества. Няма да казвам детайлите, но прочитайки този доклад, все пак ще се ориентирате какво се случва. Това каза председателят на Временна комисия за „Лукойл“ и депутат от „Има такъв народ“ Андрей Михайлов в началото на заседанието на комисията.

Подобна препоръка отправи към колегите и депутатът от ГЕРБ Александър Иванов. 

Комисията за "Лукойл Нефтохим" бе създадена по предложение на ГЕРБ миналата седмица от Народното събрание. Днешното й заседание е първото от нейното създаване.  По този повод бе обсъди план-график за работа на комисията. В контекста на двата призива стана ясно, че в комисията ще бъде поканен шефът на ДАНС, като заседанието тогава ще бъде закрито.

„Добра идея е да изслушаме ДАНС“, каза Мартин Димитров от „Демократична България“. Той поиска да бъдат поканени и представителите на държавата в „Лукойл“ Красимир Първанов.

Петър Кънев от БСП също каза, че няма проблем да се прочете докладът на ДАНС. „Нещо впечатляващо за националната сигурност трудно може да намерите. Като изключим количествата и цените – друго кой знае какво няма. Трябва да изискаме какви са правата на златната акция“, коментира депутатът от БСП. Той поясни, че става въпрос за активиране на участието на държавата чрез така наречената „златна акция“.

 

"Лукойл Нефтохим" плати корпоративен данък за пръв път от 2007 г. насам. Подробности четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес