Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на "Кинтекс": Българските бази нямат капацитет да ремонтират украинска техника

05 май 2022, 08:30 часа • 6367 прочитания

Решението за оказването на военна помощ на Украйна чрез ремонт на техника го квалифицирам като полубременна жена. Това каза в ефира на Нова телевизия директорът на държавното предприятие „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Той обясни, че българските бази нямат капацитет да ремонтират толкова техника. "Едното предприятие работи по руски лиценз, а другото не е добре финансирано от години", заяви Михайлов и добави, че то ремонтира техниката на българската армия. 

Той попита и ако дойде украинска техника нея ли ще ремонтираме с приоритет и това означава ли, че ще оставим ремонта на нашите танкове.

Михайлов обясни, че е важно и какво ще ремонтираме. "Ако става въпрос да техника, която се нуждае от цялостен ремонт, то това отнема 1-2 години. Ние след две години ли ще оказваме помощ на Украйна?", иронично попита той.

"Това решение е и всичко, и нищо. Всичко е, защото сега БСП ще го представи на своя електорат като победа. Другите партии също ще 

"Напускам поста и оттеглям жалбите си", обяви още Михайлов. Той обаче посочи, че ще съди министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за "неистини, казани по негов адрес".

„Явно съм много неудобен за г-жа Нинова, защото тя дори не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволнение. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен втори път. Тя не пожела да говори с мен, когато беше в „Кинтекс”. Аз не драпам да работя там, не искам да работя с Нинова и с това ръководство на ДКК”, обясни Михайлов, като посочи, че решението му да напусне е семейно.

Шефът на "Кинтекс" обясни, че оставя дружеството в перфектно състояние, с погасени кредити, десетки милиони по сметките и договори за над 110 млн., обезпечаващи дейността за следващите две години. „Да видим дали сметките няма да се източат за комисионни и дали няма да се пришият посредници към заварените договори”, посочи той.

ОЩЕ: Директорът на "Кинтекс" назначен в нарушение на закона?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес