Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семейството на Пеевски има неплатени данъци

25 юни 2014, 20:50 часа • 21847 прочитания

Националната агенция за приходите (НАП) е установила данъчни задължения на майката на депутата от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева. Това се е случило в рамките на ревизията, назначена от прокуратурата по линия на проверката по сигнала на “Протестна мрежа” срещу него, банкера Цветан Василев и новоизбрания евродепутат Николай Бареков.

Информацият съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който коментира пространно скандалa между народния представител и мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, поставена под специален надзор от БНБ, информира Mediapool.bg.

На въпрос за каква сума става въпрос, Цацаров отказа да отговори, тъй като все още няма окончателен ревизионен акт от данъчните.

Проверката на НАП започна, след като през февруари „Протестна мрежа” внесе сигнал в прокуратурата, според който Делян Пеевски, доскорошният му бизнес партньор Цветан Василев и новият политик Николай Бареков са част от организирана престъпна група, припомня bTV.

Първото направление на документа бе конкретно обвързано с нереализирания шеф на ДАНС. Приложен бе аналиz на декларациите, подадени от него пред Сметната палата, както и реалния му стандарт на живот.

Сигналът съдържаше данни за имотното състояние на Пеевски, ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни юрисдикции, съмнения за спрени разследвания, търговия с влияние, неспазена процедура за допуск до класифицирана информация и подозрения за пробив в националната сигурност.

Второто направление бе свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС Ирена Кръстева.

Третото бе в посока контролираната от Цветан Василев банка – КТБ, която според вносителите има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения, включително и връзки с Пеевски и Кръстева.

Четвъртото направление на сигнала бе за произхода на средствата на движението “България без цензура”.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес