Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сдружение "Боец": Искаме оставката на Росен Христов, води страната отново в лапите на Путин и Кремъл (ВИДЕО)

29 август 2022, 18:40 часа • 3218 прочитания

Искаме оставките на Росен Христов, на Гълъб Донев, на Румен Радев, на Димитър Стоянов, на всички тези хора, които през последните няколко седмици се опитват отново да ни върнат в руската орбита и се опитват да убедят българското общество, че виновниците за т.нар. газова криза, която те създават, а именно „Газпром“, едва ли не ще бъдат нашите спасители. Това заяви пред Actualno.com председателят на гражданско сдружение „Боец“ Георги Георгиев. От организацията опънаха палатки пред Министерски съвет тази вечер в знак на протест срещу енергийния министър и възобновяването на преговорите за руски газ в центъра на София.

„Българските граждани не желаем да бъдем връщани в състояние на зависимост, да бъдем рекетирани и изнудвани от Кремъл“, допълни той. От сдружението разпънаха палатки пред Министерски съвет, които ще останат поне до сряда. „Това е блокада на централния вход на Министерски съвет. Исканията са ясни – оставка на енергийния министър и гаранции, че няма да бъдат подновявани преговорите и доставките на газ от „Газпром“, заяви още Георгиев. Припомняме, че именно в сряда е и редовното заседание на правителството, а вечерта отново ще се проведе протест на движението #газwithme.

Лидерът на Боец уточни, че от сдружението са си уговорили среща с Росен Христов, но когато са отишли на нея, той се е скрил. „Той се заключи и се скри зад гърба на жандармерията и своята секретарка в министерството. Тогава маркирахме сградата със знака Z, знака на позора, и още тогава заявихме, че следващите ни действия ще бъдат по-твърди“, каза още Георгиев.

Според „Боец“ Росен Христов се е провалил със справянето с енергийната криза. „Този човек създаде енергийната криза, Пред България имаше и все още има достатъчно други алтернативи и възможности. Неговите усилия през всичките тези седмици бяха да саботира тези възможности. Първите действия бяха по саботаж на газовата връзка с Гърция. Когато не успяха, спряха танкерите с обяснението, че нямало слотове. Гръцкият премиер разобличи тази лъжа. И последната опорка, че, видите ли, България ще бъде осъдена, ако не възстановим доставките от „Газпром“. Този човек целенасочено води страната към газова криза, целенасочено води страната отново в лапите на Путин и на Кремъл“, категоричен бе Георги Георгиев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес