Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сашо Йовков пак остави Кошлуков начело на БНТ за неопределено време

15 юни 2023, 12:56 часа • 4812 прочитания

Съдебна жалба на бившия спортен водещ Сашо Йовков ще остави генералния директор на БНТ Емил Кошлуков още неопределено време начело на обществената телевизия, въпреки че мандатът му изтече още през юли 2022 г., съобщава БНР.

Йовков е обжалвал пред Върховния административен съд постановлението на Административен съд София област да обяви за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран победител. Това бе първият път, в който на Кошлуков бе дадена възможност да продължи да управлява БНТ след края на законовия срок. Още: Окончателно: СЕМ ще прегласува кандидатурите за генерален директор на БНТ

Те бяха медийният регулатор да гласува отново кандидатурите на всички допуснати претенденти, които бяха осем на брой. АССО указва всеки член на медийния регулатор да гласува със „за“ или „против„, но не и с "въздържал се". По време на конкурса през 2023 г. част от членовете на СЕМ се произвесоха и по третия начин, в резултат на което нито един от кандидатите за директорския стол в БНТ не получи необходимите му поне три от общо пет гласа, колкото са членовете на СЕМ.

Сашо Йовков обаче не за първи път блокира съдебния спор, който започна през есента на м.г. и бе решен едва в края на май 2023 г.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес