Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сандов събра за седмица с дарения парите, с които да плати глоба за обида към Цоцорков

12 август 2016, 16:12 часа • 3006 прочитания

Сумата по глобата, породена от унизителното решение на съда спрямо мен, се събра. Така съпредседателят на ПП "Зелените" Борислав Сандов обяви във Facebook профила си успеха да бъдат събрани 5000 лева, за да плати наложената му от съда глоба за обида на проф. Лъчезар Цоцорков. Българският съд постанови, че има обида към Цоцорков заради определението "отровител-олигарх" от страна на Сандов към председателя на НС на "Асарел-Медет", но за същите думи не осъди Сандов за клевета към Цоцорков.

Към края на миналата вечер (11 август) са били събрани 5106 лева. Ето и статистиката към онзи момент: 0 - 10 лв. - 22 бр.; 11 - 20 лв. - 15 бр.; 21 - 50 лв. - 33 бр.; 51 - 100 лв. - 31 бр.; 101 - 250 лв. - 5 бр. Общо 106 дарения на стойност 5106 лв.

Борислав Сандов обаче обяви, че няма да спре кампанията. Той каза и защо:

- Трябва да се даде сериозен отпор на опита за потулване на истината и саморазправа с изричащите я;

- Отравянията на реките след производствената площадка на Асарел-Медет трябва да бъдат прекратени, а виновните - подведени под отговорност;

- Събраните от сега насетне средства ще отидат за разходи по завеждане на дело в Страсбург, за подпомагане на хора в подобно на моето положение, както и за своеобразна трибуна за свободно слово.

Ако всички ние повече говорим за обществено значимите истини и факти, България ще се превърне в едно по-добро място за живеене, убеден е Сандов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес