Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сандов: Ще направим всичко възможно да реализираме третия мандат

10 юли 2022, 11:47 часа • 2079 прочитания

"Ще направим всичко възможно да реализираме третия мандат, без да минаваме граници, но без "Продължаваме промяната" не можем да дадем решение на настоящата криза. Важно е да има работещ парламент". Това заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов от квотата на "Демократична България".

"Най-големият проблем, довел до разпадането на предходната коалиция и предходното управление, е Слави Трифонов, който е изолиран в дома си, далеч от политическите разговори, неучастващ пряко в коалиционните съвети, в състояние, което бързо води до раздразнение и прибързани действия. Получават се Фейсбук-статуси и всичко отива в друга посока, получава се развален телефон", допълни Сандов. Той определи поведението на Трифонов като непредвидимо, но не изключи възможността за разговор с него.

Според него, ако парламентът не работи два месеца, ще бъде проблематично относно изпълнението на Плана за възстановяване.

"Няма бавене от президента. Избори в началото на септември ще бъдат труден период за избирателна активност, когато хората не са се върнали от своите ваканции, учениците не са започнали училище. Датата се избира от Румен Радев, по-добре е да отидем на избори в началото на октомври", добави Борислав Сандов.

 

Припомняме, че в петък "Продължаваме промяната" върнаха неизпълнен мандата за съставяне на ново правителство, тъй като не успяха да си осигурят мнозинство от заветните 121 депутати. "Надяваме се при едни следващи избори допълнителните 4 депутати да бъдат избрани от народа и да може да реализираме тези си намерения", коментира Асен Василев, който бе номиниран за кандидат-премиер от Кирил Петков. Тримата лидери на формациите в "Демократична България" – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев - изразиха инициатива за получаване на третия мандат от Радев. По-късно Христо Иванов заговори за „технократско мнозинство“ в парламента.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/deputat-ot-pp-shte-podkrepim-db-za-tretija-mandat-ako-njama-promjana-na-prioritetite-news_1780367.html © Actualno.com

Припомняме, че в петък "Продължаваме промяната" върнаха неизпълнен мандата за съставяне на ново правителство, тъй като не успяха да си осигурят мнозинство от заветните 121 депутати. "Надяваме се при едни следващи избори допълнителните 4 депутати да бъдат избрани от народа и да може да реализираме тези си намерения", коментира Асен Василев, който бе номиниран за кандидат-премиер от Кирил Петков.

Тримата лидери на формациите в "Демократична България" – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев - изразиха инициатива за получаване на третия мандат от Радев. По-късно Христо Иванов заговори за „технократско мнозинство“ в парламента.

 

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес