Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РЗС: Ударно се унищожават документи от различни държавни институции

12 юни 2014, 14:15 часа • 16039 прочитания

Пламен Орешарски забавя подаването на оставката, за да прикрива корупционни следи. Съвестни хора от администрацията на Министерския съвет са видели, че ударно се режат и изнасят в чували, за да изгорят документи от различни държавни институции. Това става ясно от съобщение на "Ред, законност и справедливост" (РЗС).

От партията научили от служители от Mинистерския съвет, че Орешарски лично е разпоредил до петък да бъдат унищожени над 25 хиляди архивни единици, вместо да бъдат предадени за съхранение. Въпросните служители твърдят също, че са преправяни определени протоколи от закрити заседания на Mинистерския съвет.

По всевъзможни причини Орешарски „тупа топката” с поддаването на оставката на кабинета, за да може заедно с министрите да успеят напълно да прикрият корупционните си практики, заключват хората на Яне Янев.

Според експерти от партията за година управление премиерът и неговите министри са успели да реализират неизвестни досега за обществото корупционни схеми за източване на държавата, "които РЗС поетапно ще направи достояние на българските граждани".

Най-засегнати от новите корупционни практики са митници, данъчни служби, регионалното развитие, околната среда, енергетиката, националната сигурност и няколко изпълнителни агенции като фонд земеделие, безопасност на храните, хазарта и горите.

 От РЗС продължават с обвиненията. Според тях само посредством публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, която беше на стойност 500 млн. лв., функционери на БСП и ДПС са източили от държавата повече от 10 милиона лева.

Въпреки че министрите и техните политически кабинети са се старали да прикрият добре корупционните следи, част от документите вече са в ръцете на почтени държавни служители, които са се противопоставили на схващането, че държавата е собственост на БСП и ДПС. Те не са дали възможност да се унищожат голяма част от документите, доказващи грандиозната корупция.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес