Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румяна Бъчварова ще участва в 71- та сесия на Общото събрание на ООН

18 септември 2016, 18:10 часа • 745 прочитания

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова замина на работно посещение в САЩ за 71- та редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) в Ню Йорк, в периода 18 – 23 септември. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя е част от българската делегация, ръководена от президента Росен Плевнелиев и включваща и външния министър Даниел Митов.

Акцент в участието на вицепремиера и вътрешен министър ще са срещите на високо ниво по широкомащабните мигрантски и бежански потоци, както и заседанието за петата годишнина от създаването на Партньорството за открито управление, в което България е член.

В рамките на сесията ще се проведат събития на високо равнище, посветени на миграцията, хуманитарните дейности, въпросите на Дневния ред за развитието до 2030 г.

Ще бъдат поставени на обсъждане основните предизвикателства пред международната общност – увеличаването на миграционните и бежанските потоци, противодействието и предотвратяването на тероризма и насилствения екстремизъм, справяне с кризата в Сирия и други регионални кризи и конфликти.

Участие в Общия дебат ще вземат 153 държавни и правителствени ръководители.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес