Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев: Равноотдалечен съм от всички партии, не е редно да се води кампания с държавни пари

09 май 2019, 10:55 часа • 4074 прочитания

Аз съм равноотдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока. По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни. Това заяви президентът Румен Радев след церемонията за Деня на Европа, предаде БГНЕС.

Според държавния глава опитите скандалите с имотите на властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото гражданите вече очакват „разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията“.

Цитираният Иво Христов първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите. Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове после са заемали. Така че това е нещо нормално. И г-жа Йончева напусна президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска. Така че тези упреци са абсолютно несъстоятелни, коментира президентът.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес