Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков застава начело на партията АБВ

19 май 2018, 17:00 часа • 7660 прочитания

Румен Петков застава начело на партията АБВ. От общо гласувалите 591 делегати на конгреса на партия, „против“ са били едва 3, а 9 са се „въздържали“, става ясно от съобщение на агенция „Фокус“.

На форума е утвърден и състав на Националния съвет на партията. Предстои да се учреди Изпълнително бюро.

В началото на партийния конгрес доскорошният лидер Константин Проданов каза, че форумът предоставя възможност за пренареждане и обновление на лидерския екип, включително на ниво председател. Той допълни, че сега е моментът АБВ да създаде нов управленски екип , който да може да проведе предстоящите битки.

„Обстоятелствата около нас налагат нова тактика – на това бойно поле, на което се е превърнала политиката у нас. Няма как да обръщаме и другата буза. За мен това означава, че е необходим различен стил на управление с акцент върху политическото говорене“, каза Проданов. „Защо казвам всичко това, защото за мен ние сме в радикално нова ситуация, която налага, както се казва, политиците експерти, политиците дипломати да минат в острието на атаката, за да станат калените в битките“, заяви още Проданов.

За промяна на тактиката и за водене на битка за истината се обяви и президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. По думите му това касае и  необходимостта от радикална промяна на политическия модел в България. Първанов обяви, че подава ръка към партиите от левия център.

 

Мария Иванова
Мария Иванова Отговорен редактор
Новините днес