Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков заминава за Москва, иска среща със Сноудън

08 февруари 2021, 15:47 часа • 1961 прочитания

Колко от техническите подслушвателни ресурси на САЩ и на какво основание са били насочвани към Европа - такава информация възнамерява да поиска лидерът на АБВ Румен Петков лично от Едуард Сноудън. Петков  съобщи, че АБВ в момента подготвят визита в руската столица и че е настоял там да му бъде организирана среща със Сноудън. 

"Ще го моля да ми представи аргументите на нашите приятели от Съединените щати да подслушват половината лидери на Европа", сподели Петков и добави, че очаква да чуе и коментара на Сноудън за това доколко е дружеско да си подслушваш партньорите.

"Едното обяснение е, че те ни обичат много и се стремят да познават най-близките си. Моето обяснение е друго, затова един разговор с г-н Соудън би бил много интересен за всички нас - гражданите на Европа", поясни намерението си лидерът на АБВ.

Румен Петков  съобщи още, че делегацията на АБВ в Москва ще проведе разговори на високо равнище, свързани с търговските и делови взаимоотношение, включително сътрудничеството в енергетиката.

Автор: Ива Иванова

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес