Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков се срещна с Халед Шаукет, член на Изпълнителното бюро на партия НИДА ТУНИС

27 март 2022, 14:45 часа • 1486 прочитания

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с Халед Шаукет, член на Изпълнителното бюро на партия НИДА ТУНИС. В рамките на срещата те разговаряха за засилването на демократизацията в Тунис и подкрепата на АБВ в този процес. Парламентът в държавата в момента е разпуснат, а Халед Шаукет сподели стремежа си при посещението си у нас да събере опит по институционални взаимоотношения и конституционно устройство.

По време на разговора, Халед Шаукет сподели опасенията си за своята държава, където, по думите му, популизмът взема връх, с готовност да си служи с мерки, надхвърлящи правомощията на правоохранителната и отбранителната система – сфера, в която също ще получи подкрепа Шаукет и споделен опит.

Наред с практиките, който АБВ ще сподели в тези насоки, Румен Петков пое ангажимент за участие на партията в предстоящи мероприятия на Арабския институт за демокрация, чийто президент е Шаукет. Той е и заместник министър председател и министър без портфейл в държавата си. Петков прие и отправената покана за визита в Тунис.

Заместник министър председател и Министър без портфейл/ представител на правителство в парламента

В срещата участваха и Анастас Терзобалиев, съветник на ПП АБВ по отношенията с Близкия изток и д-р Амор Хаджи, представител на арабската общност от Република Тунис.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес