Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков: Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!

21 септември 2020, 20:44 часа • 2066 прочитания

Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време! Такъв призив отправи лидерът на АБВ Румен Петков в навечерието на Деня на независимостта на България и в навечерието на протеста срещу правителството и главния прокурор.

„Обръщам се към всички членове и симпатизанти на ПП АБВ и към всички достойни българи, да излезем утре на третото всенародно въстание и да кажем: „Повече така не може“. Борисов няма нито морален, нито управленски ресурс, да продължава кариерата си на министър-председател. Той е нравствен позор за България пред света и човешко унижение за нас българите в собствените ни очи“, каза Петков.

„Оставката на главния прокурор Гешев е задължителна и поради грубото нарушение на Закона за СРС, двойните стандарти,злоупотребата с власт, безконтролните действия, създаващи впечатления за разправа с неудобни за Борисов хора.

Непредприетите действия по видяната от цял свят корупция, са едно от най-грозните петна в историята на българската прокуратура. Да излезем заедно на 22-ри, за да имаме утрешен ден, като европейска България“, призова още лидерът на АБВ.

„Всяко омаловажаване на трагичните за Отечеството последици от вулгарното и корумпирано управление на борисов е недопустимо“, изтъкна той.

„Всякакво разделяне на протеста обслужва Борисов. Затова ние от АБВ сме там, където се изправихме първи на 9 юли. Да пометем Борисовщината, но интелигентно, а не по Борисовски.

Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!“, призова още Румен Петков.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес