Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Петков: Адекватното решение е нов премиер, не нови избори

28 април 2022, 15:15 часа • 3321 прочитания

"Адекватното решение е нов премиер, а не нови избори". Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред медиите, запитан от Actualno.com дали очаква предсрочни парламентарни избори. Той потвърди позицията си, че предсрочни парламентарни избори биха били вредни за страната, но и изрази опасения, че премиерът води страната в такава посока.

"Кирил Петков всеки ден помага на Бойко Борисов да възстановява доверие у хората", констатира той и изрази недоумение, че ГЕРБ се очертава като първа политическа сила: "Не знам на какво основание, забравихме ли шкафчето с милион евра и кюлчета злато.."

По думите му енергията, с която Кирил Петков движи процесите, може да ни доведе до предсрочни избори.

"Смея да твърдя, че по-лош вариант от премиер Кирил Петков са само двама – Асен Василев и Бойко Борисов", добави Петков. Той е категоричен, че трябва да се търси и намери решение, иначе, както каза - "тези момчета ще ни добутат до избори". Според него Кирил Петков се държи като човек, който ще си възстановява септември месец канадското гражданство.

Според лидера на АБВ е нужен е много сериозен разговор в 4-партийния формат на управляващата коалиция, за да се намери алтернативата. Той съобщи, че АБВ ще се обърнат към ръководството на парламентарната група на "БСП за България" и към ръководството на лидиращия субект в формата - БСП за задълбочени разговори, анализ на ситуацията и оформяне на визия за бъдещето. "Другото би било мълчаливо съучастие в престъпление към обществото и държавата", добави той и подчерта по адрес на Кирил Петков и Асен Василев: "На тези хорица думата „народ“ и думата „бъдеще“ им бягат. Мисля, че това е повече от показателно".

 

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес