Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Гечев: ГЕРБ саботира машинното гласуване

22 юли 2020, 12:36 часа • 1578 прочитания

БСП за България ще продължава да настоява настоящият парламент да приеме машинното гласуване в най-кратки срокове. Това заяви в предаването "Преди всички" по БНР депутатът от левицата Румен Гечев. Според него машинното гласуване няма да бъде въведено за предстоящите избори догодина, защото ГЕРБ се страхува от честни избори:

“От години ГЕРБ и техните сателити последователно бойкотират реализацията на Закона за изборите и машинното гласуване. Въпреки решението, което беше взето в предишни периоди, те бойкотираха, защото не предвидиха средства в бюджета, не осигуриха доставка на машините“, каза той и допълни:

“Сега чувам, че опитват да се извиняват с това, че това било сложен процес, че софтуерът – трябвало време за инсталиране и за пускане на машините. Те сега ще разтакават по всякакъв начин шест-седем месеца, помнете ми думата, в навечерието даже и да са редовни изборите, те ще кажат, че не са готови. Ние настояваме да се изпълнят Конституцията и законите на страната и правителството на ГЕРБ да не се опитва с години наред да саботира честните избори, защото не само според нас резултатите от изборите са манипулирани в много случаи фалшифицирани“.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес