Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Гечев: Без БСП правителство няма да има

22 ноември 2021, 08:05 часа • 8379 прочитания

Без БСП правителство няма да се състави. Няма как всички искания и политики в програмите на партиите да бъдат изпълнени. Това заяви Румен Гечев, един от силните хора в БСП и министър на икономическото правителство от правителството на Жан Виденов.

Участието в правителството предполагам ще е според резултатите от парламентарния вот. Но всъщност не е толкова важно кое е министерството - важно е правителството да провежда обща политика, подчерта Гечев пред bTV.

Румен Гечев видя положителни сигнали от "Продължаваме промяната" (ПП), като специално изтъкна демографската политика. Според него, от ПП може би подкрепят визията на социалистите болниците да не са търговски дружества. Такава визия БСП разви, но не стана ясно какво ще се случи с поликлиниките, защото ако техният статут падне, виси със страшна сила въпросът откъде ще получават пари.

Не можем да превърнем в заложник следващия кабинет. Оттеглянето на която и да е партия от бъдещата коалиция значи предсрочни избори, според Гечев. Той визира "Продължаваме промяната", "Демократична България", ИТН и БСП.

"Шайката слезе от власт", обобщи Гечев след въпрос как така БСП стана партия на промяната. БСП станала такава, защото "напълно естествено" била опозиция в парламента на ГЕРБ.

По думите на Гечев, той няма да се кандидатира за председател на БСП.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес