Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росица Янакиева: Работим за трайно присъствие на АБВ в политическия живот

23 май 2014, 09:24 часа • 12265 прочитания

Работим за трайно присъствие на АБВ в политическия живот на България. Наша цел са следващите избори – дали ще бъдат местни или парламентарни. Това ще кажат гражданите на България и политическата ситуация, особено след изборите в неделя. Коментарът направи кандидатът за евродепутат от коалиция „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ) Росица Янакиева в предаването „Денят започва” на БНТ.

За краткото време на съществуване на формацията, тя е трябвало да покаже на избирателите основните си принципи и идеи, които я легитимират като самостоятелен субект и които са заложени в програмата й. Основен приоритет в програмата на коалиция АБВ е справянето с бедността в страната.

„Считаме, че е възможно с нормативната уредба в Европейския парламент да се направи един пакет от мерки, които да променят това, така че българските граждани да имат поне защитения минимум за съществуване. Смятаме, че това може да се постигне със съпричастността и активната позиция на българското правителство и парламент”, заяви Янакиева.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес