Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роман Василев: Не съм убеден, че Румъния е по-добра от нас

02 март 2016, 09:10 часа • 3222 прочитания

Христо Иванов е направил единствено математически промени в Конституцията."Като говорим за промени, някой сети ли да погледне защо делата се движат толкова бавно? Реформата няма как да тръгне от горе надолу. Не може разследването да не се променя, а ние да искаме да се промени крайният акт. Трябва да се започне от МВР", това каза Роман Василев, бивш заместник-градски прокурор на София пред bTV.

"Разговорите между "двете каки" е на толкова ниско булевардно ниво, че не трябва да го коментираме изобщо. Познавам и Румяна Ченалова, и Владимира Янева. Много съм учуден от езика на говорене", коментира Василев на въпрос за "Яневагейт".

"Промените в Конституцията не трябва да се правят, като се хване една част от даден закон, а всички други остават на същото положение", категоричен е бившият заместник-градски прокурор на София.

"Не съм убеден, че Румъния е по-добра от нас що се отнася до борбата с корупцията. Интересно ми е как се правят подобни разследвания за три месеца. Ако се хване един период от 5 години, България е на първо място по брой на внесени дела срещу корупцията", разкри Роман Василев.

Василев поясни, че в момента работи в една международна компания. Стресът не е толкова голям, колкото през последните 10 години. Вече две години съм извън системата, допълни още той.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес