Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рокада в НС: Борисов застава начело на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

24 януари 2024, 06:13 часа • 6053 прочитания

Рокада на върха в ГЕРБ. Десислава Атанасова е подала оставка като депутат от ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Оставката ѝ ще бъде гласувана като първа точка в Народното събрание.

Атанасова бе избрана от парламента за член на Конституционния съд (КС) в петък. За да бъде приета оставката ѝ, тя следва да се гласува от Народното събрание (НС).  

Още: 14 Адвокатски колегии искат НС да отмени решенията си за Атанасова и Белазелков

Новите конституционни съдии полагат клетва

За да може да заемат новите си длъжности, тя и Борислав Белазелков следва да положат и клетва. Тя е насрочена за петък. Президентът Румен Радев обаче атакува избора им пред КС и призова клетвата да се отложи до решаване на спора.

Справка в сайта на НС показа, че днес се е осъществила и смяната на председателя на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС. Вместо Десислава Атанасова водач вече е Бойко Борисов, който е и реалният лидер на групата. 

Десислава Атанасова е председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Нейното място най-вероятно ще заеме сегашният зам.-председател на комисията от ГЕРБ Маноил Манев. Атанасова е член и на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните.

Още: Депутат от ГЕРБ: Президентът търси конфликт с парламента (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес