Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ревизоро: За правителство на ГЕРБ златната карта я държи ДБ

04 октомври 2022, 08:53 часа • 2698 прочитания

За правителство на ГЕРБ златната карта я държи "Демократична България". Това мнение изрази Емил Димитров - Ревизоро в ефира на Нова телевизия.

"Според мен все още не са изчерпани възможностите на ГЕРБ за съставяне на кабинет. ДБ може да са казали, че не искат да участват в коалиция с ГЕРБ, но всъщност разговори още не са водени. Така че има шанс, ако зад ГЕРБ застанат ДПС, ДБ и Стефан Янев. Предполагам, че Стефан Янев няма да откаже да помогне, защото това ще му донесе позитиви. Той тъкмо влезе в парламента, а хората очакват да се решават проблеми", смята той.

"Ако ГЕРБ се съгласи с част от програмата на ДБ, с техните решения, защо да не се обединят", заяви Димитров.

Журналистът Велислава Попова смята, че мълчанието на ГЕРБ не е толкова странно. "Макар да сме свикнали да гледаме емоционалните изказвания на Бойко Борисов посред нощ след изборите, сега има два варианта за това поведение. Или ГЕРБ обмислят какво да правят, затова мълчат. Или имат съвсем ясно решение, но пазят мълчание, за да не изглежда като предварително решено. Помните Слави Трифонов как си обяви състав на кабинет предварително", обясни тя.

Според нея ГЕРБ ще се опита да демонстрира отговорност, да предложи някакъв формат на правителство. "Борисов много го иска. Заяви го и в изборния ден. Те искат да привлекат демократичните партии на своя страна, но партиите не искат. Така че възможно е да предложи правителство, което да не срещне подкрепа", посочи Попова.

По думите й коалиция с ПП е малко вероятна, тъй като те са го заявили още в нощта на изборите. 

"Все повече се говори за това, че може би президентът ще даде третия мандат на Стефан Янев. Тогава обаче ще имаме кабинет с по-кратък живот", смята тя. И добави, че ако партиите застанат зад Янев, ще е удобно за тях. "Така че все още има вероятност за някакъв формат на управление".

ОЩЕ: Бабикян: Политиците могат да си направят коалиция "Газпром"

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес