Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтите в София и работата на кмета: Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ-СС

17 октомври 2024, 08:06 часа • 688 прочитания

Сблъсък преди изслушването на кмета на София Васил Терзиев по отношение на задръстванията и тежкия трафик в столицата. В студиото на bTV присъстваха Мирослав Боршош от групата на ГЕРБ-СДС и Андрей Зографски от ПП-ДБ-Спаси София, които представиха своите различния виждания – Боршош разкритикува столичния кмет, а Зографски съоветно защити мнозинството в Столичния общински съвет.

Има ли София кмет?

Боршош изтъкна, че София вече няма кмет. Начинът, по който се управлява градът, доведе и до задръстванията, посочи той. 

Той посочи, че ситуацията е много тежка в София. По време на управление на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова също имаше задръствания, но сега големият проблем е, че сегашното управление не може да носи отговорност за града и за ремонтите, които се случват, коментира Боршош.

Според него това, което се случва с ремонта на „Опълченска“ е пълно безобразие и това, което се случва на детелината на бул. „България“ при Бояна също е безобразие. Един истински кмет на спори с държавата, а сяда и разговаря. Един кмет на чака държавата, а сяда и решава проблемите, категоричен бе Мирослав Боршош.

След него в студиото на bTV влезе и общинския съветник от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски, който не остана длъжен на Боршош и заяви, че е изговорил купища лъжи.

Работата на кмета и големите ремонти, продължаващи и догодина

Според Зографски трябва да се работи върху алтернативи, защото нито един успешен град не е основан на автомобилно движение. Голямата ми забележка на мен е защо толкова малко ремонти се правят, при положение, че София трябва да прави 3-4 пъти повече ремонти. Следващата година ще има още повече ремонти в сравнение с настоящата година, закани се той. 

Зографски обясни, че не е виждал данни, които да твърдят, че трафикът в столицата се е увеличи с 45 минути закъснение, а смята, че задръстванията в града са заради ремонтите в столицата. Основният въпрос е защо, когато се правеше пълен ремонт на бул. „България“, не се направи ремонт и на основния мост на булеварда, запита той.

Андрей Зографски добави, че колите стават все повече в София и само със строителство на рингови булеварди няма да стане.

Още: Стефан Спасов: Хекимян лъже, няма как кметът еднолично да реши да се отрежат дърветата на "Опълченска" (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес