Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реформаторите разтревожени от "неуместните изявления" на Радев пред чужди медии

18 януари 2017, 10:53 часа • 1968 прочитания

Разтревожени сме от неуместните изявления на новия държавен глава г-н Радев пред чужди медии, в които се намеква за ревизия на евроатлантическата принадлежност на България и се прокарват внушения за алтернативни позиции.

Това заяви съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски в проектодекларация, която той и депутатите ще внесат в парламента за разглеждане, предаде БГНЕС.

Призоваваме новия държавен глава да се отнася с уважение към избора на българските граждани, да спазва Конституцията и да не поставя стабилността на обществото и националната сигурност в риск заради чужди международни интереси, подчерта Зеленогорски.

"Въпреки че страната ни е парламентарна република, в следващите месеци цялата отговорност на управлението ще лежи върху плещите на новоизбрания президент. Призоваваме той да се обяви срещу всякакви опити този безалтернативен цивилизационен евроатлантически избор на българите да бъде подлаган на съмнение", поясни Зеленогорски.

Нашите притеснения се дължат на безпокойството ни, че преди по-малко от седмица пред френска медия г-н Радев заяви, че Крим е територия на Украйна, но така или иначе над Крим се вее руски флаг, каза проф. Калин Янакиев, член на ДСБ и на РБ.

Недопустимо е президент на страна от евроатлантическото семейство да се примирява с един свършен факт, с недопустимата анексия и нарушаването на териториалната цялост на независима държава, добави той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес